Парламентарната група на ГЕРБ внесе с 57 подписа искането за вота

...
Парламентарната група на ГЕРБ внесе с 57 подписа искането за вота
Коментари Харесай

ГЕРБ внесоха вота на недоверие, искат хартиените бюлетини обратно -

Парламентарната група на ГЕРБ внесе с 57 подписа искането за вота на съмнение към държавното управление на Кирил Петков, разгласи ръководителят на групата на ГЕРБ Десислава Атанасова на брифинг в Народното събрание. 

ГЕРБ още веднъж настоява и за връщане на хартиените бюлетини.

" Снощи внесохме и промени в Изборния кодекс (ИК). Абсолютно уверени сме, че би трябвало да дадем опция на българските жители на идните избори да гласоподават освен с машина, само че и с бюлетина. Нещо повече - даже сме предложили в програмата на Народното събрание за седмицата да бъде прегледан онзи законопроект на Българска социалистическа партия за връщането на хартиените бюлетини, който някак странно два месеца престоява в чекмеджето на ръководителя на правната комисия от " Продължаваме промяната " - Милен Матеев ", съобщи Атанасова. 

За ГЕРБ било необяснимо по какъв начин част от обединението внася законопроект, а другата част не го позволява за разискване. " Именно по тази причина считаме, че точно поради нашият законопроект за промени в ИК следва да се прегледа и смяната в ИК, импортирана от Българска социалистическа партия ", сподели Десислава Атанасова. 

Междувременно депутатите одобриха първа точка от днешната стратегия на парламента да бъде чуване на външния министър Теодора Генчовска във връзка изказванията ѝ за " двойна външна политика " на кабинета на Кирил Петков. Заседанието ще бъде закрито.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР